Om mig och bloggen

Mitt namn är Rabbe Sandelin och det här är min blogg där jag skriver om samhällsfrågor som intresserar mig. Jag är speciellt intresserad av arkitektur, media, teknik, hållbart urbant liv, energi, ekonomi, politik och kultur.

Utblick
Min utblick är fritänkare och humanist. Jag räknar mig till skaran av upplysningsmän, som varken tror på gudar, tomtar eller troll, eller på andra övernaturliga fenomen. Jag sysslar mycket med kritiskt tänkande, försöker gå på sakernas djup, och ifrågasätter ivrigt dogmatiska tankegångar, intellektuell lättja och önsketänkande.

När det gäller samhällsfrågor är jag liberal. På riktigt, i ordets gamla, filosofiska bemärkelse.

Jag har studerat både statsvetenskap och ekonomi, men den enda examen jag åstadkommit är merkonom. På bokhyllorna hemma finns mina andra ”studieinriktingar”: historia, samhällshistoria, politik och nutidshistoria, astronomi, kosmologi, arkeologi, arkitektur, konst och utövande konster (speciellt film), high-tech, sjöfart, flygtrafik och rymdfart. Jag uppskattar stort de kreativa konsterna i form av nästan alla artistiska uttryckssätt, jag lyssnar och njuter av (och försöker ibland själv skapa) musik, bilder och levande bilder.

Jag är gift och har tre barn. Jag bor i Munksnäs i Helsingfors, cyklar till jobbet och kör en diesel-Volvo. Jag byter till elbil bara batterierna blir bättre och inte kräver utvinning av dyra och rätt så sällsynta metaller.

Jag arbetar som redaktör med kommunikation och samhällskontakter på SFV. Mitt eget förlag/mediabyrå heter Sandelin Media.

Den här bloggen har en integritetspolicy.